KLACHTEN

Klachtenprocedure van TegeldragerlDirect.nlWij zullen er alles aan doen om u een perfect product te leveren en er voor te zorgen dat de service dienovereenkomstig is.

Er kunnen zich echter altijd situaties voordoen dat u over bepaalde zaken niet tevreden bent. Schroom dan niet om direct contact met ons op te nemen, zodat wij u zo snel en adequaat mogelijk kunnen helpen. Om u zo goed en snel mogelijk van dienst te kunnen zijn worden klachten slechts in behandeling genomen indien deze schriftelijk worden ingediend middels onderstaande Klachtenformulier.

U ontvangt nog dezelfde dag een inhoudelijke reactie per e-mail.

Voorwaarden
  • Klachten over de geleverde producten (juiste product, formaten en/of aantallen) dienen binnen 48 uur na uitlevering te worden gemeld bij de Klantenservice middels onderstaande Klachtenformulier. Na deze termijn kunnen wij uw klacht niet meer in behandeling nemen.
  • Klachten over de geleverde producten (kwaliteit) dienen binnen 7 werkdagen na uitlevering te worden gemeld bij de Klantenservice middels het onderstaande Klachtenformulier. Na deze termijn kunnen wij uw klacht niet meer in behandelin nemen.
  • TegeldragerDirect.nl is alléén aansprakelijk voor de directe schade en nimmer voor indirecte schade zoals bv. het opnieuw leggen e.d.
Uitsluitingen
  • Ondanks de grote zorg die wij besteden aan onze webshop, kunnen door fotografie of druk de producten enigszins afwijken. Hierop worden geen klachten geaccepteerd.
  • Alle in deze webwinkel vermelde afmetingen zijn ca.. Het kan best zijn dat de maten enigzins afwijken (minimaal). Hierop worden geen klachten geaccepteerd.
Voor ons zijn tevreden klanten het allerbelangrijkste. Mocht u ergens niet tevreden over zijn en wilt u dit direct kwijt, schroom dan niet om ons te bellen 050-4090773, zodat wij u kunnen helpen en daar waar nodig onze dienstverlening kunnen verbeteren.

Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om het geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Commissie.

Vul onderstaande Klachtenformulier zo zorgvuldig mogelijk in zodat wij u zo snel en zorgvuldig mogelijk van dienst kunnen zijn.

Klantenservice van TegeldragerDirect.nlIndien mogelijk graag foto's e.d. bijvoegen, om een klacht te verduidelijken.
Titel

Titel

Lorem ipsum dolor sit amet.